Meldkamer Ambulancezorg

De rol van de meldkamer
De centralisten van de Meldkamer zijn uw aanspreekpunt bij een melding van een medisch noodgeval. De centralisten zijn gespecialiseerde verpleegkundigen die de melding beoordelen en de juiste hulp regelen. Aan de hand van vragen die zij stellen, bepalen zij óf er een ambulance wordt gestuurd en hoe snel deze ter plekke moet zijn. Het kan ook voorkomen dat de centralist doorverwijst naar een andere zorgverlener, bijvoorbeeld de huisarts.

Overzicht
Met behulp van geavanceerde computersystemen heeft de Meldkamer continue overzicht waar alle ambulances zich bevinden. Om zo snel mogelijk ter plaatse te kunnen zijn, stuurt de centralist de dichtstbijzijnde ambulance naar het opgegeven adres. De RAVU kent verschillende type ambulances. Ongeacht welk type voertuig; de kwaliteit van de geleverde spoedzorg is in alle gevallen gelijk! Terwijl de centralist de ambulance op pad stuurt, geeft hij/zij instructies wat de patiënt of omstander het beste kan doen tot de ambulance arriveert.

SpreidingOm op ieder tijdstip binnen 15 minuten ter plekke te kunnen zijn, worden de ambulance-eenheden voortdurend op verschillende posities in de provincie gezet. De RAVU maakt hiervoor gebruik van diverse standplaatsen en steunpunten.

 
 

 Meldkamer klein