Welkom

         bij de RAVU


De  RAVU  (Regionale Ambulance Voorziening Utrecht)  biedt acute zorgverlening en ambulancevervoer in  de  provincie  Utrecht. 

Onze deskundige en professionele hulpverleners staan dag en nacht klaar om eerste hulp te verlenen en patiënten veilig te vervoeren. 

Door  continu  te  trainen  houden  wij  de  deskundigheid van  onze  professionals  op  hoog  niveau.

 

Bij veel ongelukken weten burgerhulpverleners levens te redden door snel in te grijpen en te reanimeren. Zodra een ambulance ter plaatse is nemen de ambulancemedewerkers de hulpverlening over en wordt de patiënt naar het ziekenhuis vervoerd. De burgerhulpverlener blijft vaak alleen achter, zonder te weten wat de afloop is. 

Met de introductie van Hart4ALL komt hier een einde aan. Met ingang van 3 juni start de Regionale Ambulance Voorziening Utrecht (RAVU) in de provincie Utrecht met dit initiatief en kunnen burgerhulpverleners in contact komen met de patiënt, de familieleden en de  medeburgerhulpverleners. Mensen met elkaar verbinden en betrokken laten zijn en blijven. Dat is waar Hart4ALL voor staat. 

Na een reanimatie delen de ambulancemedewerkers aan zowel de patiënt als de betrokken burgerhulpverlener(s) een Hart4ALL clickarmbandje uit met daarop een unieke code. Met  behulp van deze code kunnen zij vrijblijvend inloggen op de website van Hart4ALL en aangeven of zij contact met elkaar willen hebben. Als beide partijen aangeven contact te willen maakt Hart4ALL dat mogelijk en ontstaat er een match. Zo heeft Hart4All sinds de start in 2013 honderden burgerhulpverleners, slachtoffers en medeburgerhulpverleners met elkaar in contact gebracht. De RAVU maakt dit nu ook mogelijk in de provincie Utrecht. 

Als elke minuut telt
Iedere week krijgen zo’n 300 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. De kans op overleven is het grootst als er binnen zes minuten wordt gestart met reanimatie. Zodra er op de meldkamer ambulancezorg een 112 melding binnenkomt, dan ontvangen burgerhulpverleners die zich hebben aangemeld bij het oproepsysteem voor reanimatie HartslagNu een oproep om eerste hulp te verlenen bij een reanimatie. 

Burgerhulpverlening in de provincie Utrecht
In de provincie Utrecht is een groot burgerhulpverlenersnetwerk en heeft de RAVU met alle gemeentes een samenwerkingsovereenkomst afgesloten om burgerhulpverlening mogelijk te maken. Bij een reanimatie is vaak een burgerhulpverlener betrokken. Dit is fijn want bij een reanimatie telt elke minuut.

 
112